Four Bones

Több mint tízéves fennállása óta a Four Bones harsonakvartett megfordult a világ számos országában: a zenekar tagjai: Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János és Gyetvai Péter Európa-szerte adnak teltházas koncerteket, kimagasló eseményeken képviselik Magyarországot, és Ázsiában is visszatérő vendégeknek számítanak.

Four Bones

2011-ben megjelent Crossroads c. nagylemezük kiválóan tükrözi az együttes zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatóságot a tangó, a jazz, a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába.

Az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgoztak együtt belföldi és külföldi turnék során egyaránt, többek között: Palya Beával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával valamint Szabó Balázzsal (Szabó Balázs Bandája).

2014-ben indították útjára vadonatúj projektjüket, mely ismét egy izgalmas vállalkozás, amellyel műfaji határait is feszegeti az együttes. A „klasszikus” Four Bones hangzást a modern elektronika, perkusszív és dallamos ütőhangszerek armadája adja, amelyeket Kovács Tamás „Tobzi” szólaltat meg a klasszikus zenészek fegyelmezettségével, de a gyakran ezzel járó merevség és ötlettelenség nélkül. „Tobzi” számos színházi és pop-produkcióban szerepel, így az ország egyik legkeresettebb session ütőhangszerese.

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet szervezésében zajló kerdélyi turné során hallható produkciót saját kompozíciók, Nagy János kiváló jazz zongorista, zeneszerző által szerzett művek és balkáni dallamok teszik teljessé.