Loyal

A Loyal káeurópai blues rock-banda. Erről a Káeurópáról azt gondolják, úgy van, hogy nincs, mégis elmebilincs, de sokat nem lehet ezen törpölni, mert nő alakú űr nő bennük, ami nem csoda, ha az egyéjszakás kalandokat reggel hazaküldik, miközben örökzöld rocknótákat dúdolgatnak.

2012 nyarán állt néhány betűvető a kőszegi vár udvarán egy fesztiválon, és nézték, hogy pár éltesebb pasas hihetetlenül jól érzi magát a színpadon, miközben a rock örökzöldjeit tolják. Üzletember’s volt a banda neve, és tényleg üzletemberek zenéltek, nem profik, de volt benne erő és élet. Ez kell nekünk is, döntötték el, mivel mindenki gitározott, vagy legalábbis úgy tartotta magáról, hogy ő gitározik. Demeter Szilárd számára hamar kiderült, hogy Stumpf András és Megadja Gábor tényleg tudnak gitározni, nem azon a tábortűz melletti pengetős szinten űzik az ipart, mint ő, basszusgitáros viszont nem volt, így gyorsan átképezte magát négy húrra. Tavaszra dobos is került Galyas Marcell személyében, sokszoros énekescsere után állandó frontemberként leigazolták Heiser Ádámot, így született meg a Longstep nevű formáció.

A Longstep 2014-ben a zenekar osztódással szaporodott, létrejött a Longerstep és a Loyal Apple’s Club, de csak utóbbi működik most is, de márcsak Loyal néven.

Tagok: Láng Vince – ének, Demeter Szilárd – basszusgitár, Fekecs Ákos – dob, Megadja Gábor – gitár. Többé-kevésbé állandó vendégként Antal Gábor billentyűzik.

Augusztusban erdélyi turnéra indul a zenekar, ennek részeként augusztus 27-én a Vásárhelyi Forgatag közönsége előtt lépnek fel.