Bronx

A marosvásárhelyi Bronx együttes zenei stílusát tekintve a hard rock kategóriába sorolja önmagát, egy kevés amerikai beütéssel, egy csipetnyi glam és sleaze stílussal – vallják a zenekar tagjai.

bronx

A zenekar hivatalos születésnapja 1992. március 26., akkor mutatkoztak be ugyanis a közönségnek. A banda 1992 és 2002 között nagyon aktív volt, öt demolemezt is készített: sőt elmondhatják magukról azt is, hogy az ő nevükhöz fűződik az első professzionális videoklip Marosvásárhelyen.

Bár a zenekar 2002-ben feloszlott, 2010 decemberében, az első MaRoTa (Marosvásárhelyi Rockzenészak Találkozója) alkalmából újraalakult. Az ezután következő időszakban a zenekar újra aktív koncertezésbe kezd és 2012 januárjában felveszik az első igazi lemezüket Rock’n’roll Machine címmel. Ez a lemez is leginkább az amerikai hard rock stílust képviseli glam rock beütésekkel.

A zenekar tagjai:

Ilarie „Bronxroby” Robert – ének, gitár
Bompa „Marky” Márk – gitár, vokál
Szász „Zsír” Zoltán – basszusgitár, vokál
Asztalos „Asterix” Zsolt – dobok

Ez a felállás 2011 szeptembere óta változatlan, amikor Pity, az énekes kiszállt. Roby, Zsír és Asterix viszont már 1997 óta együtt zenél a bandában.