Koszika & The HotShots

A Koszika & The HotShots egyedülálló színfolttá muzsikálta magát Erdély zenei palettáján. Zenéjük felölel bossa nováktol a népdalfeldolgozásokon keresztül a swingig blues, jazz elemeket, reggae-t, funkyt, discot, és folyamatosan új elemekkel bővül. A multikulturalitás és interkulturalitás égisze alatt koncertjeiken minimum 4 nyelven szólalnak  meg a dalok, és a különböző kultúrák keveredése valósul meg zenéjükben is, de szeretnek feldolgozásokat is játszani.

koszika

2015-ben a zenekar megnyerte a Szatmári Utcazene Fesztivál nagydíját, énekesnőjük, Koszorus Krisztina pedig a VII. Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazzfesztivál Best Singer, valamint a 2016-os Sibiu Jazz Fest Best Vocalist díjak tulajdonosa. Most jelent meg első videóklipjük, amelyet egy magyar nyelvű saját dalra készítettek, ;s melynek címe #ezadal.

A zenekar összetétele a következő: Koszorus Krisztina “Koszika” – ének, Szász Csaba – gitár, Zonda Attila – basszusgitár, László Cristina – billentyűs hangszerek, ének, Éltes Áron – szaxofon, és Asztalos Zsolt – dobok