Polifon

Polifon

Formația s-a înființat în 1985. În cadrul concertelor lor prin toată țara au cântat în special piese proprii rock. În perioada 1985-1989 au participat la toate festivalurile de rock din țară și de la multe au plecat acasă cu premii.

mai mult

Bronx

Bronx

Stilul muzical practicat de către formația târgumureșeană Bronx poate fi încadrat în categoria hard rock, cu o ușoară influență americană, un pic de glam și sleaze – spun chiar membrii trupei.

mai mult

Dzsesztán – formație etno de fuziune

Dzsesztán – formație etno de fuziune

Dzseztán a fost înființat în 2011. Este o formație de etno de fuziune din Secuime, formată din muzicieni de profesie, profesori de muzică și artiști cu experiență.

mai mult

Ördögök

Ördögök

Formația Ördögök zenekar, s-a născut din ideea lui Ördög Miklós Levente și Szabadi Ördög Nóra, un cuplu de actori de teatru. Principalul scop al formației a fost muzica de scenă: șansonete, musicaluri, arii prelucrate în stilul muzicii rock simfonice.

mai mult

Riddim Colony

Riddim Colony

Dacă reggae, atunci Jamaica, dar, dacă Budapestea, atunci Riddim Colony! Vine la Tîrgu Mureș formația nr.1 reggae din Ungaria, care cântă muzică jamaicană în limbă originală patois.

mai mult

Fixi 4

Fixi 4

Un strop de jazz, un strop de funk, un strop de hip-hop și toate acestea puse pe tavă cu atâta relaxare, că avem impresia că muzica lor ne năpădește canalele noastre acustice.  

mai mult

Iszlai

Iszlai

În spatele numelui de ISZLAI se ascunde un alchimist al sunetului, despre care habar nu avem, nu știm de pe ce planetă a sosit și nici în ce direcție se îndreaptă. Singurul lucru de care suntem siguri când vine vorba despre el este că va ateriza pe scena Sfera.

mai mult

Brum

Brum

Brum este un trio care cântă muzică electronică experimentală, care, pe lângă prezența determinantă a combo-ului tobe-chitară bas, combină diferite stiluri muzicale moderne.

mai mult

Moonfellas

Moonfellas

Moonfellas din Tîrgu Mureș este o formație indie folk care și-a susținut concertul de debut în decembrie 2014, de atunci însă multă apă a curs pe Mureș și astfel au ales malul acestui râu ca locație pentru primul videoclip.

mai mult

FUNKorporation

FUNKorporation

Funk clar. Asta vom putea asculta duminică după-masa în Spațiul Contemporan ”Sfera”.  Acest stil original afro-american, bogat în linii de bas este cântat cu atâta ușurință de clujenii de la FUNKorporation, de parcă ar servi groove-uri la micul dejun.

mai mult

Formatia MeseHetes

Formatia MeseHetes

  Formația MeseHetes este o trupă din Miercurea Ciuc care s-a înființat în 2009 și numără 7 membri – o cântăreață, o actriță și cinci muzicieni, artiști care pe lângă formațiile din care fac parte și-au asumat o sarcină nu tocmai obișnuită: să prelucreze muzica din desenele animate maghiare preferate și să traducă în limba maghiară muzica câtorva desene celebre ale lui Walt Disney.

mai mult

Koszika & The HotShots

Koszika & The HotShots

Trupa Koszika & The HotShots s-a format în 2011 în jurul solistei Koszika, şi de atunci continuă neîncetat să coloreze paleta muzicală din Transilvania. Sub semnul multiculturalităţii şi a interculturalităţii, ei cânta în minim 4 limbi, mixează genuri îndepărtate ca bossa nova din Brazilia cu folclor unguresc, muzica tigănească cu reggae sau ritmuri de mahala cu swing, toate presărate cu acorduri jazzy şi ritmuri funky. Membrii trupei au o experienţă vastă, având un background în muzica clasică, rock, jazz şi în muzica folclorică, dar păstrând o curiozitate pentru nou.

mai mult

Four Bones

Four Bones

În cei peste 10 ani de existenţă, cvartetul Four Bones din Ungaria a concertat în numeroase ţări ale lumii, concertele formaţiei desfăşurându-se în săli pline.

mai mult

Hooligans va sărbători și la Tîrgu Mureș aniversarea de 20 de ani

Hooligans va sărbători și la Tîrgu Mureș aniversarea de 20 de ani

Fanii acestei trupe știu cu siguranță că membrii sunt prieteni din copilărie, deci au împreună o istorie lungă și au în comun dragostea față de muzică.

mai mult

Loyal – O formație blues-rock pe placul tuturor

Loyal – O formație blues-rock pe placul tuturor

  Loyal este o formație blues-rock care oferă o muzică de noapte. După numai o ”aventură” nocturnă cu ea, devenim sclavi ai muzicii ei și n-o vom uita niciodată.

mai mult

Tompos Kátya: Prin Europa

Tompos Kátya: Prin Europa

Concertul lui Tompos Kátya este o adevărată aventură nu numai de la est la vest, ci de la un stil muzical la altul. Muzica ei poartă amprenta Europei multiculturale, este oglinda în care este plăcut să te uiţi.

mai mult

Melodii ale „celei mai slabe formaţii din Ungaria” Republic

Melodii ale „celei mai slabe formaţii din Ungaria” Republic

Formaţia, păstrând memoria lui Bódi László, poreclit „Cipő”, cântă în concerte cele mai renumite şi mai frumoase piese din repertoriul ei.

mai mult

Trenul Muzical cu starurile LGT

Trenul Muzical cu starurile LGT

Lokomotív GT (LGT) este una dintre cele mai determinante formații maghiare, care a oferit fanilor numeroase hituri. Printre piesele nemuritoare ale trupei se numără:  Leagănă-te (Ringasd el magad), Fata cu chipul de vis (Álomarcú lány), Nu mă dau bătut (Nem adom fel),  Boogie la pian (Boogie a zongorán), Melodia e a noastră (A dal a miénk) sau Pe șine (Síneken)…

mai mult

Concert Bikini

Concert Bikini

La începutul anilor ’80, într-un local din orașul maghiar Zugló, basistul Németh Alajos și omul de bază al trupei Beatrice, Nagy Feró făceau împreună senzație. Și-au dat seama că au percepții asemănătoare despre lume și muzică, astfel că a fost ”obligatoriu” să înceapă ceva împreună. Așa s-a născut Bikini.

mai mult