Gastronomie

Tot ceea ce incită papilele gustative

Luni, 21 august:

10:00 – Cetatea Medievală, sala Muzeu: a II-a ediție a Concursului transilvănean de pălincă și distilat – JURIZARE
– co-organizator: Ordinul Cavalerilor Pălincii din Transilvania
– 10 persoane vor primi șansa de a deveni membri de juriu, pentru care Ordinul Cavalerilor Pălincii vor face cunoscută tehnica de jurizare
între 12:30-14:30 sunt așteptați cei care sunt curioși să afle mai multe despre pălincă și vor putea degusta din mostrele înscrise la concurs

Vineri, 25 august:

18:00 Parcul Municipal: Flekkenburg sau Fleicaburg– Serviciile de alimentație publică în Tîrgu Mureșul de odinioară
-călătorie gastronimică în timp cu Spielmann Mihály și Gáspár Botond
-surpriză presărată cu aperitive

21:00 Palatul Culturii – a II-a ediție a Concursului transilvănean de pălincă și distilat – GALA DE DECERNARE A PREMIILOR
– co-organizator: Ordinul Cavalerilor Pălincii din Transilvania

Sâmbătă, 26 august:

10:00-15:00 Parcul Municipal – prezentarea gastronomică și turistică a orașului Nyíregyháza însoțită de o degustare de pălinci
-prezentare gastronomică, mâncăruri specifice din zona Nyíregyháza
-din cele 8 pălinci originale înregistrate în Ungaria, trei sunt făcute în Nyíregyháza, din acestea vor putea fi încercate și la festival

16:00-18:00 Cetatea Medievală, sala Muzeu: Pălincă, iubire…
-prezentare despre tainele producerii pălincii și degustare oferită de către Ordinul Cavalerilor Pălincii din Transilvania

18:00-21:00 Cetatea Medievală, sala Muzeu: degustare whisky scoțian Dramsylvania
-degustare, prezentare, curs cu Robert Marshall

Duminică, 27 august:

09:00-14:00 Parcul Municipal – Ceaunul Fermecat cu sprijinul firmei Mr. Gift
-concurs de gătit pe echipe
-ingrediente obligatorii: gulie și tarhon

15:00-16:00 Parcul Municipal – concurs gastronomic GastroQuiz

18:00 Parcul Municipal – Concurs de mâncat crenvurști (co-organizatori Mr. Gift și Sands)

A Forgatag Magyar Termék Nagydíj