Időpont
péntek, aug. 26.
19:00-20:30
Helyszín
Várszínpad
(Marosvásárhelyi Vár)

Apostol koncert

Az Apostol együttes története 1970 nyarán kezdődött.

Az akkor még komolyzenei tanulmányaikat folytató diákokat hamar megfertőzte a beat mozgalom, nyitottak voltak az új zenei stílusokra is. A salgótarjáni Országos Könnyűzenei Fesztivál megnyerése, valamint az első rádió és lemezfelvétel arra ösztönözte a csapatot, hogy ezek után már ne csak hobby zenekar legyenek. Annál is inkább, hiszen az Apostol név egy zenei „igehirdetést” tűzött ki céljául.

Az első átütő sikert az „Okosabban kéne élni” című dallal érték el, s amikor Meződi József csatlakozott hozzájuk, különleges hangszínével hamar belopta magát a közönség szívébe.

A zenekar egyedi stílusa hamar kikristályosodott, hiszen az addig jazzrockot játszó csapat, a szórakoztató könnyűzene felé fordult, és sorra születtek a nagy slágerek, a „Nehéz a boldogságtól búcsút venni”, a „Nem tudok élni nélküled” vagy az „Eladó kiadó most a szívem” és a többi, amiket a mai napig szívesen hallgat, dúdol mindenki.

Fontos időszak volt az életükben a színházi zene is, számos sikeres produkcióban működtek közre, ám a koncertezést soha nem hagyták abba, sorra írták az új dalokat is. Sikerük napjainkig töretlen, titkuk valószínűleg a közérthetőség, hiszen dalaikkal megérintik az emberek szívét: azokról az érzésekről, élethelyzetekről énekelnek, zenélnek, amiket mindannyian átéltünk már vagy átélünk majd. A közönség szeretete mindig elkísérte őket, ez az, ami erőt és biztatást adott nekik a munkához. Folyamatosan koncerteznek, eddig közel tízezer koncertet adtak itthon és külföldön, számos arany- és platinalemez, hazai és nemzetközi díj birtokosai.

A több, mint 50 éves zenekart túlzás nélkül mondhatjuk, hogy mindenki ismeri.

A kerek évforduló megünneplésekor a következőket nyilatkozta a zenekar frontembere, Meződi József: Mozgalmas ötven év volt ez az együttes számára: bejártuk fél Európát és sikerült eljutni Amerikába is, méghozzá háromszor. Hogy ilyen jól bírom még mindig a tempót, az annak köszönhető, hogy a feleségem megállás nélkül különféle tornamutatványokat végeztet velem, emellett pedig jár hozzám hetente két gyógytornász is. Bevallom, kell is a kondi, mert végig kell bírni a koncerteket.