Időpont
vasárnap, aug. 27.
10:00-20:00
Helyszín
Vár, Folkudvar
(Marosvásárhelyi vár)

Fafaragás Demeter Józseffel

Demeter József fafaragó – szobrász,

1970-ben született , családjával Marosszentannán él, és munkálodik. A műhelyében a világ minden részére, kézi faragású és iparművészeti, finoman megmunkált szobrokat, domborműveket, liturgikus és történelmi alakokat ábrázoló alkotásokat juttat el.

Ezek mellett vadászati, borászati és otthonokat ékesitő tárgyak is készít. A fából készült termékek kifogástalan minőségét, melyet a cég szakmai elismeréseként szerzett, tanúsítványok is megerősítik.

A Forgatag alkalmával közelebbről megismerheted és  kipróbálhatod a fafaragást. Ezen a foglalkozáson a 10 év fölötti gyerekek és a felnőttek is kipróbálhatják a fában vésővel való faragás technikáit, a tervezéstől a kivitelezésig. Demeter József fafaragó bemutatja, elmagyarázza az alapokat, a résztvevők készíthetnek népi motívumokkal díszített ajándéktárgyakat, használati tárgyakat, és akár saját egyedi alkotásokat is. A faragás során folyamatos figyelemre, fegyelemre van szükség, és elengedhetetlen a türelem, mivel borotvaéles szerszámokkal zajlik a munka. Maximális létszám 10 fő.

Gyere te is, vágd a vésőt a fába! 

Ebédszünet: 14.30-15.30 között