Tényleg családi: a kamaszokra is gondoltunk

Bár sokan csak gyerekprogramokként emlegetik, a szervezők ügyelnek arra, hogy tényleg családi legyen az a Családi Forgatag. Idén kiemelt figyelmet kapnak a tizenévesek is, lesz anya-lánya szépségverseny, de még a szingli párkeresőkre is gondoltak.

11892043_884060288334751_3609733411528626634_n

A Családi Forgatag kezdetektől fogva az egyik legnépszerűbb programsorozata a Vásárhelyi Forgatagnak, mert ez az a hely, ahol együtt szórakozhat a szülő és a gyerek. A széles programkínálattal a legkisebbektől a legnagyobbakig próbálnak mindenkit megcélozni, van is olyan programpont, amely az ajánlás szerint 0–99 éveseknek szól.

A programkavalkádot kézben tartó Molnár Sántha Ágnes örömmel újságolja, idén is bővült a Családi Forgatag. Megtalálhatók benne továbbra is a kézműves tevékenységek, de idén kicsit változatosabbak, ugyanis a hagyományos kézműves foglalkozásokat újak, modernebbek egészítik ki: így a hímzés, tűnemezelés mellett pólót vagy bútort is festhetnek a gyerekek. Továbbá a játékos intelligencia- és általános műveltségfejlesztő játékok, valamint a mozgásos, ügyességi próbák ezúttal sem maradnak el. Sor kerül a gyerekek egyik kedvenc programjára, a járgányparádéra is.

Az idén az eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek a tizenévesekre: számukra szombat és vasárnap délelőtt is lesz izgalmas, vicces program a Ligetben, valamint a Szférában is. Részt vehetnek a Tinirádió című rádiós műsor készítésében, vagy a Kamasznak lenni workshopon Kádár Annamária pszichológus vezetésével. Nekik találták ki a vizes délelőttöt, meg a koktélkészítő versenyt is.

„Személyes kedvencem idén a párkeresőknek szervezett kirándulás, melyre nem feltétlenül csak magányos felnőtteket várunk, hanem olyanokat is, akik szívesen gyalogolnak a közeli erdőkben egy könnyű túra keretében. Találkozópont a medve-szobor a Somostetőn, 11 órakor” – mesél az idei újdonságokról a programszervező. Hozzáteszi: a Családi Forgatag mindig arra törekedett, hogy a nemzedékek közötti kapcsolatot ápolja. A Szelfizz a nagyival fotóverseny és a sok nevetést ígérő anya-lánya szépségverseny is a családon belüli kapcsolatokat szeretné erősíteni.