GASTRONOMIE
Tot ceea ce încântă papilele gustative.
Loc: Parcul Municipal
Vineri, 26 august
11.00 Secretele pregătirii cărnii de vită – prezentare cu degustare cu Albert Levente
14.00-16.00 Prezentare gastronomică a orașului înfrățit Baja
16.00-17.30 Nostalgie modernă – Prezentări cu degustare, spectacole, informări
17.30-18.30 Specialitățile noastre uitate– Prezentarea foietajului cu mac și dovleac
Sâmbătă, 27 august
12.00-15.00 Prezentare gastronomică și turistică a orașului înfrățit Kecskemét, însoțit de o degustare
”Lebbencs” (paste frământate manual) cu cârnați (mâncare ciobănească de câmpie)
Varză secuiască (specialitate locală)
Pălincă de piersică din Kecskemét
Vinul Orașului Kecskemét 2016 (Feteasca Regală a Vinotecii Polyák)
Prezentarea reprezentanților Ordinulului Femeilor din Regiunea Kunság și a Ordinului Cavalerilor Vinului Mathiász János
Prezentarea produselor locale – degustare pentru o donație de min. 5 lei, suma totală va fi oferită orfanilor călugărului Pál
15.00 Proțap de vită (bou) pregătit de specialistul Bartha Ernő din Sfântu-Gheorghe (Breasla Cărnii Tîrgu Mureș) – pentru consumare se donează min. 10 lei, suma totală va fi oferită orfanilor călugărului Pál
16.00-18.00 Nostalgie modernă – Prezentări cu degustare, spectacole, informări
18.00 Concurs de mâncat crenvurști – pentru copii și adulți
Duminică, 28 august
09.00-13.00 Concurs de gătit pentru echipe
15.00-16.00 Concurs gastronomic GastroQuiz
16.00-17.00 Tainele pregătirii cașcavalului (prezentare a cașcavalurilor Gabriella din Miercurea Nirajului)
17:00-18:30 – Premierea primei ediții a Concursului de Pălincă și Distilat, defilarea cavalerilor vinului