GASTRONOMIE

Tot ceea ce încântă papilele gustative.
Loc: Parcul Municipal

Vineri, 26 august

11.00   Secretele pregătirii cărnii de vită  – prezentare cu degustare cu Albert Levente
14.00-16.00      Prezentare gastronomică a orașului înfrățit Baja
16.00-17.30      Nostalgie modernăPrezentări cu degustare, spectacole, informări
17.30-18.30     Specialitățile noastre uitate– Prezentarea foietajului cu mac și dovleac

Sâmbătă, 27 august

12.00-15.00     Prezentare gastronomică și turistică a orașului înfrățit Kecskemét, însoțit de o degustare
”Lebbencs” (paste frământate manual) cu cârnați (mâncare ciobănească de câmpie)
Varză secuiască (specialitate locală)
Pălincă de piersică din Kecskemét
Vinul Orașului Kecskemét 2016 (Feteasca Regală a Vinotecii  Polyák)
Prezentarea reprezentanților Ordinulului Femeilor din Regiunea Kunság și a Ordinului Cavalerilor Vinului Mathiász János
Prezentarea produselor locale – degustare pentru o donație de min. 5 lei, suma totală va fi oferită orfanilor călugărului Pál
15.00   Proțap de vită (bou) pregătit de specialistul Bartha Ernő din Sfântu-Gheorghe (Breasla Cărnii Tîrgu Mureș) – pentru consumare se donează min. 10 lei, suma totală va fi oferită orfanilor călugărului Pál
16.00-18.00     Nostalgie modernă  – Prezentări cu degustare, spectacole, informări
18.00   Concurs de mâncat crenvurști – pentru copii și adulți

Duminică, 28 august

09.00-13.00     Concurs de gătit pentru echipe
15.00-16.00     Concurs gastronomic GastroQuiz
16.00-17.00     Tainele pregătirii cașcavalului (prezentare a cașcavalurilor Gabriella din Miercurea Nirajului)
17:00-18:30 – Premierea primei ediții a Concursului de Pălincă și Distilat, defilarea cavalerilor vinului