FUNKorporation

FUNKorporation

Letisztult funkot hallhatunk vasárnap délután a Szféra udvarán. Ezt a basszusfutamokban gazdag eredetileg afro-amerikai stílust a kolozsvári FUNKorporation annyira könnyedén játssza, mintha grúvokat ennének reggelire.

tovább

Moonfellas

Moonfellas

A marosvásárhelyi Moonfellas indie folk zenekar 2014 decemberében adta a bemutatkozó koncertjét, de azóta sok víz lefolyt a Maroson, s így ezt a folyót választották első klipjük helyszíneként is.

tovább

Iszlai

Iszlai

Az ISZLAI név mögött egy radar alatt tevékenykedő hang-alkimista rejtőzik, akiről fogalmunk sincs, hogy melyik bolygóról érkezett és azt sem, hogy milyen irányba tart, de abban már biztosak vagyunk, hogy útközben a SZFÉRA színpadán is landol.

tovább

Brum

Brum

A Brum egy kísérleti elektronikus zene trió, amely az élő dob és basszus kombó meghatározó jelenléte mellett különböző modern műfajokat olvaszt egybe.

tovább

Fixi 4

Fixi 4

Egy kis jazz, egy kis funk, egy kis hip hop és mindez egy akkora lazasággal megspékelve, hogy a néha olyan érzésünk támad, mintha a lábdob, pergő , cin szétszaladna a hallójáratainkban.

tovább

Riddim Colony

Riddim Colony

Ha reggae akkor Jamaica, de ha Budapest, akkor Riddim Colony! Marosvásárhelyre látogat Magyarország első számú jamaicai stílusú és eredeti patois nyelven alkotó reggae zenekara.

tovább

Ördögök

Ördögök

Az Ördögök zenekar, Ördög Miklós Levente és Szabadi Ördög Nóra színészházaspár ötleteként született. A zenekar alapvető célkitűzése színpadi zenét: sanzonokat, musicaleket, opera áriákat átdolgozni a szimfonikus rock műfajába.

tovább

Dzsesztán – a fúziós etnoformáció

Dzsesztán – a fúziós etnoformáció

A 2011-ben alakult Dzseztán zenekar egy marosszéki fúziós etno formáció, tagjai képzett zenészek, zeneszerzők, zenepedagógusok és gyakorlott előadóművészek.

tovább

Bronx

Bronx

A marosvásárhelyi Bronx együttes zenei stílusát tekintve a hard rock kategóriába sorolja önmagát, egy kevés amerikai beütéssel, egy csipetnyi glam és sleaze stílussal – vallják a zenekar tagjai.

tovább

Koszika & The HotShots

Koszika & The HotShots

A Koszika & The HotShots egyedülálló színfolttá muzsikálta magát Erdély zenei palettáján. Zenéjük felölel bossa nováktol a népdalfeldolgozásokon keresztül a swingig blues, jazz elemeket, reggae-t, funkyt, discot, és folyamatosan új elemekkel bővül. A multikulturalitás és interkulturalitás égisze alatt koncertjeiken minimum 4 nyelven szólalnak  meg a dalok, és a különböző kultúrák keveredése valósul meg zenéjükben is, de szeretnek feldolgozásokat is játszani.

tovább

Polifon

Polifon

A csapat 1985-ben alakult. Többnyire saját szerzeményű, rock dalokkal koncerteztek országszerte. 1985-1989 között minden országos szinten megrendezett rock fesztiválon részt vettek, ahol számos díjat is bezsebeltek.

tovább

Blue Projekt

Blue Projekt

A marosvásárhelyi együttes hagyományos blues zenét játszik, klasszikus felállásban (3 gitár, egy dob). A tagok mind rutinos zenészek: Molnár József énekel, György Zsolt gitározik, Bibó Lajos basszusgitározik és az Angliából nemrég Marosvásárhelyre költözött David Speight dobol. Repertoárjukban szerepelnek egyebek mellett Eric Clapton és Jimi Hendrix slágerei is, amelyekkel augusztus 25-én 18 órától kezdődő koncertjükön készülnek

tovább

Titán

Titán

Fiatalság bolondság – tartja a mondás; így született meg a zenekar tagjainak szívében a zene, a színpad és a közönség iránti szeretet a 2003-as év májusában, Szovátán, Maros megyében.

tovább

Mesehetes – rajzfilmzene koncert kicsiknek és nagyoknak

Mesehetes – rajzfilmzene koncert kicsiknek és nagyoknak

A MeseHetes egy 2009-ben alakult héttagú csíkszeredai zenekar, amelynek tagjai a mindannyiunk által kedvelt magyar rajzfilmek zenéit, valamint néhány híres Walt Disney film zenéjének magyar változatát dolgozták fel.

tovább

Zenevonat produkció LGT sztárokkal

Zenevonat produkció LGT sztárokkal

A Lokomotív GT (LGT) az egyik legmeghatározóbb magyar együttes, amely számtalan nagy slágerrel örvendeztette meg rajongóit. Ilyen örökzöld slágerek a Ringasd el magad, az Álomarcú lány, a Nem adom fel, a Boogie a zongorán, A dal a miénk vagy a Síneken…

tovább

Tompos Kátya

Tompos Kátya

Tompos Kátya Keresztül Európán koncertje igazi kalandozás nem csak kelet és nyugat, de a különféle zenei stílusok között is. Dalok angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven. A produkció igazi kalandozás nem csak kelet és nyugat, de a különféle zenei stílusok között is.

tovább

Republic

Republic

Az 1990-ben alakult zenekar a magyar rock történetében páratlan sikereket tudhat magáénak. Az egyik legjelentősebb együttes, amely a magyar beatzene, a „Nagy Generáció” zenei világából és a Kárpát-medencei népzene gyökereiből is tudott új értéket alkotva meríteni.

tovább

Loyal

Loyal

A Loyal káeurópai blues rock-banda. Erről a Káeurópáról azt gondolják, úgy van, hogy nincs, mégis elmebilincs, de sokat nem lehet ezen törpölni, mert nő alakú űr nő bennük, ami nem csoda, ha az egyéjszakás kalandokat reggel hazaküldik, miközben örökzöld rocknótákat dúdolgatnak.

tovább

Hooligans

Hooligans

Marosvásárhelyen is megünnepli 20. születésnapját a Hooligans. A rajongók biztosan tudják, hogy az együttes tagjai gyerekkori barátok, szóval messzire nyúlik vissza barátságuk, de zeneszeretetük is.

tovább

Four Bones

Four Bones

Több mint tízéves fennállása óta a Four Bones harsonakvartett megfordult a világ számos országában: a zenekar tagjai: Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János és Gyetvai Péter Európa-szerte adnak teltházas koncerteket, kimagasló eseményeken képviselik Magyarországot, és Ázsiában is visszatérő vendégeknek számítanak.

tovább