Marosvásárhely magyarsága bebizonyította, hogy nem a szalmaláng, hanem a ki nem hunyó örök gyertyaláng népe. Isten éltesse szabadságának 400. születésnapján Marosvásárhelyt, Isten éltesse sokáig a vásárhelyi magyarságot!
Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a Vásárhelyi Forgatag fővédnöke (2016. Marosvásárhely)

Hogyan lesz „zöldebb” a Forgatag?

„Fesztiválzöldítésre” adta a fejét idén a Vásárhelyi Forgatag, ebben a küldetésben pedig támogató és szakmai partnere a Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület lesz. A Vásárhelyi Forgatagon idén olyan lépéseket kívánnak megtenni a szervezők, amelyek fenntarthatóbbá teszik a rendezvényt, másrészt pedig a Forgatag résztvevőit is arra ösztönzik, hogy környezettudatosabbak legyenek.

Tovább

Teremts adventi hangulatot az otthonodban, és versenyezz vele!

A leghangulatosabb adventi sarkot , a legízlésesebb ünnepi udvart , a legfényesebben ragyogó karácsonyi ablakot keressük, sőt a legjobbat díjazzuk is. Az adventi időszakban sokan öltöztetik ünnepi díszbe az otthonukat, különböző díszekkel, fényekkel igyekeznek belopni életterükbe a karácsonyvárás hangulatát. Mi szeretnénk idén együtt készülődni, együtt díszíteni, együtt hangolódni a karácsonyra veletek. Arra kérünk, mutassátok meg,…

Tovább

Óriás adventi koszorú és gyertyagyújtás a Bolyai téren

Óriás adventi koszorú gazdagítja ebben az évben a karácsonyváró időszakot Marosvásárhelyen. A fenyőágakkal díszített, arany-pirosba „öltöztetett”, mintegy 3 és fél méter átmérőjű koszorút a Bolyai téren helyezi el a Marosvásárhelyért Egyesület. A négy adventi gyertya meggyújtására a marosvásárhelyi magyar történelmi egyházakat kérte fel az egyesület, így első vasárnap a római katolikus, második vasárnap az unitárius, harmadikon…

Tovább

Más volt, és mégis ugyanaz. Zárult a Vásárhelyi Forgatag

Más volt az idei Vásárhelyi Forgatag, sok szempontból különbözött az elmúlt évek rendezvényeitől: új helyszíneken, részben megújult csapattal, és új – sokszor kényszerű – körülmények között zajlott. A nyolcadik alkalommal záródó rendezvény célja azonban ma is ugyanaz: összekötni a marosvásárhelyieket, összekötni a kultúra, a tánc, a zene, a közösségi élmények és párbeszédek révén.

Tovább

Színfalak

A Vásárhelyi Forgatag videóblogja

Csevegő

A Vásárhelyi Forgatag beszélgetős műsora

A csapat

Akik munkája nélkül…