A 2019-ben alakult Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány célja és küldetése az erdélyi és a hagyományos magyar kultúra részét képező letűnt, vagy eltűnőben lévő kisközösségi kultúra, a néphagyományok, népművészet és népi kultúra elemeinek megőrzése, életben tartása, élővé tétele, átörökítése, valamint visszajuttatása a ma és holnap kulturális közéletébe a teljes Erdély, Partium és Moldva területén.
Az alapítvány a budapesti Hagyományok Háza stratégiai partnere, mely vele együtt, de ugyanakkor önálló egységként működik. Kolozsvári, székelyudvarhelyi és csíkszeredai területi irodáink működnek marosvásárhelyi központi irodánk mellett. Az alapítvány kilenctagú kuratóriumában az erdélyi hagyományápolás kiemelkedő személyiségei, valamint a Sapientia Alapítvány képviselői vesznek részt.
Az alapítvány széleskörű tevékenységei közé tartozik előadások, koncertek, kiállítások, fesztiválok, képzések és táborok szervezése, valamint olyan projektek, amelyekkel a népi kultúrát és azok képviselőit támogatjuk.

www.ehh.ro

Nincs esemény